Besparen


Dat LED verlichting zuiniger is dan traditionele verlichting is inmiddels wel bekend. Maar hoeveel kun je nu daadwerkelijk besparen? En hoe snel zijn de aanschafkosten voor een lamp terugverdiend?

Bespaar tot 90% op je verlichting

Vergeleken met andere soorten lampen verbruikt een ledlamp een stuk minder elektriciteit. Ledlampen hebben geen opwarmtijd, zoals bij spaarlampen of TL-licht het geval is en er gaat weinig stroom verloren aan het opwarmen van de lamp. Zo verbruikt een traditionele gloeilamp ongeveer 50 Watt, een spaarlamp 12 Watt en een ledlamp maar 5 Watt. Eén jaar continue gebruik van een ledlamp zou 10 euro kosten terwijl je voor een gloeilamp 100 euro aan stroomkosten moet betalen.

Langere levensduur

LED verlichting gaat gemiddeld 20 keer langer mee dan traditionele verlichting. De gemiddelde levensduur van een professionele LED lamp is 50.000 tot 60.000 branduren. Omgerekend betekent dat, bij een gebruik van 8 uur per (werk)dag, dat deze circa 17 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft een levensduur van 1000 branduren en een spaarlamp van 6000 branduren.

In 3 jaar terugverdiend

Het lage energieverbruik én de lange levensduur van LED verlichting zorgen voor een aanzienlijke besparing op energie- en vervangingskosten. De aanschafprijs van een ledlamp is gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend.

A-kwaliteit lampen

Ons assortiment bestaat uit de nieuwste generatie LED verlichting van uitmuntende kwaliteit. Voor elke oude lamp is er een vervangende ledlamp die hem in kleur of felheid evenaart. Er zijn lampen in diverse kleuren, van helder wit tot warm wit. En er zijn lampen die dimbaar zijn.