Verlichting zorg

Goede verlichtingsoplossingen bieden in verpleeginrichtingen veel voordelen voor zowel de bewoners als het personeel.

Leeftijd

Toenemende lensvertroebeling leidt tot een wazig zicht bij ouder wordende mensen en verhoogt de gevoeligheid voor verblinding. Aan verlichting voor deze doelgroep wordt dan ook bijzondere eisen gesteld.
Emmlight besteedt in de bejaardenzorg bijzondere aandacht aan de voorkoming van weerkaatsingen, lichtreflecties en grote licht-donkercontrasten. Onder andere door het toepassen van (customized) lichtlijnsystemen
in gangen en verkeersgebieden.

Emmlight levert veelzijdige verlichtingsoplossingen om oudere mensen een groter gevoel van welbehagen te bieden. Zo leidt een hogere verlichtingssterkte bijvoorbeeld tot een betere gemoedsgesteldheid, met andere
woorden minder onzekerheid, een grotere innerlijke rust en een ontspannen gemoed.

Bioritme

LIGHT IS OUR NATURE. De verlichtingsoplossing die wij hebben ontwikkeld voor verpleeghuizen is dan ook een heel bijzondere. Ons innovatieve verlichtingsconcept kan het dagelijkse leven van bewoners positief
beïnvloeden.

Door lensvertroebeling wordt blauw licht, dat het zogenoemde slaaphormoon melatonine regelt, steeds slechter opgenomen met een verstoord dag-nacht ritme tot gevolg. Dankzij intensief onderzoek van onze
productontwikkelaars, bieden wij nu licht aan dat dit probleem tegengaat: innovatieve armaturen die hun lichtkleur dynamisch veranderen volgens door ons geprogrammeerde dag scenes. Met deze technologie kan
het bioritme van de patiënten actief ondersteund worden en kan het normale waak- en slaapgedrag hersteld worden.

Kerkelanden- Flat Kerkelanden in Hilversum is een verzorgingshuis dat begin 2016 volledig wordt gerenoveerd. Een nieuw lichtplan maakt onderdeel uit van deze renovatie. Emmlight heeft in samenspraak met de klant en het installatiebedrijf voor alle algemene ruimtes een LED lichtplan ontwikkeld waar een breed scala aan producten wordt toegepast. Uniek zijn de DALI stuurbare LED lichtlijnen in de gangen die met ...
ZONNEHOEVE- De Zonnehoeve te Hilversum had als doelstelling was om het centraal ontvangstgebied met entree en restaurantfaciliteiten te renoveren naar een ontmoedigingsgebied voor de dwalende bewoners en juist de verbindende gangen tussen de 5 verpleegunits als stimuleringsgebied te ontwikkelen. Een stimuleringsgebied waarin lichtlijnen van Emmlight, akoestiek en kleurgebruik, de oriëntatie voor dementerende gebruikers in deze ruimten wordt verbeterd. Door het aanbod ...