Industriële verlichting

Een industriële onderneming omvat verschillende verlichtingszones. Er zijn productie- en opslaghallen, kantoren, representatieve ruimten en gangen. Voor al deze zones zijn er specifieke energiezuinige verlichtingsoplossingen.

Helder licht verbetert de concentratie en waakzaamheid en verhoogt hiermee de prestaties van werknemers. Door te helpen vermoeidheid tegen te gaan en het welzijn en het comfort van werknemers te verbeteren zal
de productiviteit toenemen.

Safety First

In fabrieken en opslagruimtes is verlichting een centraal element voor het garanderen van veiligheid. Het is niet afdoende om alleen maar een hoog genoeg lichtniveau te bieden. Het is essentieel om verlichting te gebruiken met een lage verblindingsfactor, een goede kleurweergave en licht dat helder genoeg is om mensen te stimuleren en hun werk te vergemakkelijken.

Lichtmanagement

Veel fabrieken kunnen in potentie een aanzienlijke energiebesparing realiseren. Niet alleen door het zuiniger maken van de lichtbronnen (LED of inductie), maar ook door het toepassen van een lichtmanagement systeem op basis van de beschikbaarheid van daglicht, tijd en activiteit.

Een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om het energieverbruik te verminderen is via sensoren die kunstmatige lichtniveaus aanpassen aan de hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte. Het controleren van armaturen met voorgeprogrammeerde scènes door het licht te sturen op basis van de tijd van de dag en de uit te voeren taak is een andere manier om het energieverbruik te verminderen. Lichtmanagement kan naast een enorm effect op uw energieverbruik factuur (80% procent besparing is in voorkomende gevallen haalbaar) ook nog een gebruiksvriendelijk comfort opleveren.

Monitoring

Niet alleen het managen van licht is belangrijk, het monitoren ervan is wellicht nog belangrijker. Monitoring kan betekenen dat er tot op armatuur niveau vitale parameters in de gaten kunnen worden gehouden. Zoals het energieverbruik per lamp, het aantal branduren en wanneer er onderhoud nodig is. Op deze manier bent u niet reactief, maar proactief bezig met verlichting. Fabrieksmanagers hebben op deze manier de volledige controle over de verlichting en zijn in staat om op een intuïtieve manier kosten onder controle te houden. Daarnaast biedt monitoring additionele informatie
over verkeerspatronen. Op deze manier kan er over een bepaalde periode worden bekeken wat de bezettingsgraad is geweest. Op deze manier is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om productieprocessen en/of de effectiviteit van de werkvloer te verbeteren.

Landjuweel - Landjuweel is gespecialiseerd in het wassen, sorteren en verpakken van aardappelen voor food retail en food service. Het bedrijf uit Uithuizermeeden is overgestapt van energieverslindende gasontladingslampen naar high bay inductie armaturen en heeft afscheid genomen van de standaard TL lampen. De besparing loopt op tot boven de 50%.
Meteor Systems - Het innovatieve bedrijf Meteor Systems, een van de grootste leveranciers van irrigatiesystemen voor de internationale glastuinbouw, is volledig overgestapt op LED verlichting. De wens van hen was om niet alleen te besparen, maar ook prettig licht met een verhoogde helderheid. In de fabriek heeft dit geresulteerd in het vervangen van zo’n 2.000 T5 en T8 TL buizen voor LED TL ...
Truckpoint Deventer - Liggend op 500 meter van afrit 24, snelweg A1, op het bedrijvenpark A1 te Deventer biedt A1 Truckpoint Deventer een beveiligde Truckparking met plaats voor 100 vrachtwagens. Het gehele terrein wordt verlicht door 19 lichtmasten met zeer efficiënte LED verlichting. De hoge helderheid zorgt voor optimale veiligheid en voertuig herkenning.